Υπόθεση Γεωργούλη: «Αν είχε δώσει το όνομά του στην πρώτη κατάθεση, θα είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου»
Η Ελένη Χρονοπούλου έχει καταθέσει τουλάχιστον δυο φορές για την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού από τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη.
Η πρώτη κατάθεση δόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όπου η Ελένη Χρονοπούλου κατάγγειλε τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες αναφέροντας την ιδιότητα αλλά όχι το όνομα του κ. Γεωργούλη.
Σύμφωνα με το Star, αν έδινε το όνομα εκείνη τη στιγμή τότε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής θα έπρεπε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου λόγω του συγκεκριμένου αδικήματος.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη κατάθεση έγινε τον Μάιο του 2020. Τότε η Ελένη Χρονοπούλου έδωσε τότε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, όμως ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς είχε περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου.
Η δικογραφία περιέχει τα ιατρικά έγγραφα από το νοσοκομείο των Βρυξελλών που προσκόμισε η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Απορρίπτει τις κατηγορίες η πλευρά του Γεωργούλη
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Γεωργούλης επισήμως και μέσω των δικηγόρων του απορρίπτει τις κατηγορίες.
Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε ακραία προκλητικός συνδέοντας την καταγγελία για βιασμό με πολιτικά κίνητρα!
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι αναφέρουν:
«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.
Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.
Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρονται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.
Σύμφωνα με μαρτυρία, υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του, αποκαλύπτοντας ότι ο Γεωργούλης «έβριζε και είχε εξάρσεις».
Πηγή: thecaller.gr