Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα

Ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας σκότωσαν τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους υγείας.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.
Το Ισραήλ διεξάγει καθημερινά επιθέσεις στη Γάζα από τότε που τερμάτισε την κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς τον περασμένο μήνα.
Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και η εκτεταμένη πείνα επιβαρύνουν τους πιο ευάλωτους κατοίκους της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων εγκύων γυναικών και παιδιών. Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών άρχισε τη Δευτέρα να διεξάγει ακροάσεις σχετικά με την υποχρέωση του Ισραήλ να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στα εδάφη που κατέχει.
Το Ισραήλ λέει ότι το Διεθνές Δικαστήριο είναι προκατειλημμένο εναντίον του. Λέει ότι κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός εισήλθε αρκετή βοήθεια για να συντηρηθεί ο πληθυσμός.
Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι οι προμήθειες έχουν μειωθεί απελπιστικά, με τους περισσότερους ανθρώπους να τρώνε ένα γεύμα ή λιγότερο την ημέρα. Λένε ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά τη διανομή της βοήθειας και αρνούνται οποιαδήποτε σημαντική εκτροπή.
Πηγή: AP
Πηγή: thecaller.gr