Qatargate: Ο Παντσέρι άρχισε να «καρφώνει» – «Του έδινα σε χάρτινες σακούλες 20.000 ευρώ κάθε δύο-τρεις μήνες»
Τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος προκειμένου να πέσει στα «μαλακά», αναλαμβάνει να ενημερώσει ο Παντσέρι, με τη συμφωνία που υπέγραψε με τις βελγικές αρχές.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Le Soir, ο Παντσέρι αναφέρει ότι έδινε χρήματα στον βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα:
«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.
Ο πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο ευρωβουλευτή: «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων».
Η συμφωνία του Παντσέρι
Ο Παντσέρι συμφώνησε να δώσει ονόματα και να αποκαλύψει πώς λειτουργούσε η οργάνωση, καθώς και ποιες άλλες χώρες και πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Όπως εξάλλου αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας: “με το υπόμνημα αυτό (σ.σ. που υπέγραψε ο Παντσέρι) αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:
– τον τρόπο λειτουργίας,
– τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
– τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
– τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
– τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν”.
«Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα, προβλέπεται περιορισμένη ποινή για τον Πιερ Παντσέρι. Η ποινή περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα εκατομμύριο ευρώ», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «είναι η δεύτερη φορά στη βελγική νομική ιστορία, από την εισαγωγή του λεγόμενου νόμου “pentiti” (σ.σ. pentiti regret, που αναφέρεται στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει τις έρευνες για τη μαφία), ότι οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις, την υπόθεση χειρίστηκε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία».
Πηγή: thecaller.gr