Ελλάδα

Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 58χρονος που είχε μαχαιρώσει τον πατέρα του στο Ρέθυμνο

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε χθες, Δευτέρα 14 Απριλίου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, ο 58χρονος Χανιώτης που είχε επιτεθεί με μαχαίρι στον πατέρα του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, στις 28 Δεκεμβρίου του 2023.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο zarpanews.gr, στον 58χρονο επιβλήθηκε ποινή 5 ετών φυλάκισης κατά συγχώνευση, καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, αλλά και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντα, αφού είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγάς.

Στην ποινή δεν δόθηκε αναστολή ούτε στην έφεση και έτσι ο 58χρονος μετά την δίκη επέστρεψε στη φυλακή, καθώς παραμένει κρατούμενος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Μετά το συμβάν, ο 80χρονος πατέρας του δράστη είχε νοσηλευτεί στο γενικό νοσοκομείο Χανίων και είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στον θώρακα.

Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί την επομένη το πρωί μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι του και άμεσα είχε μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Χανίων σε κατάσταση σύγχυσης. Στη συνέχεια, όσο νοσηλευόταν είχε δώσει κατάθεση, στην οποία κατονόμαζε τον γιο του ως δράστη ενώ ενώπιον του δικαστηρίου παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας με τον δικηγόρο του.

Προηγουμένως ο γιος του, είχε υποστηρίξει ότι μετά από μεταξύ τους καυγά, ο ηλικιωμένος είχε πέσει από τη σκάλα.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου και η απόφαση ανακοινώθηκε χθες.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button