Lifestyle

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Αν πάθω κάτι η Νιόβη θα πάει σε ίδρυμα» – Η αγωνία της Χριστίνας και της Βικτώριας για την κόρη που μεγαλώνουν

«Αν πάθω κάτι η Νιόβη θα πάει σε ίδρυμα».

Χριστίνα Λεϊμονή και Βικτωρία Καλφάκη είναι στελέχη της Microsoft και της Google αντιστοίχως.

Μεγαλώνουν μαζί την κόρη τους την Νιόβη και εξέφρασαν την αγωνία τους για το κενό νόμου που υπάρχει τώρα για τα ομόφυλα ζευγάρια και έρχεται να κλείσει με το νομοσχέδιο που έχει θέσει διαβούλευση η κυβέρνηση.

«Στην ουσία για το κράτος είναι σαν να μην υπάρχω στην εικόνα εγώ» είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά της η Χριστίνα (σ.σ. το παιδί γέννησε η Βικτώρια) για ό,τι ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές», η Νιόβη γεννήθηκε στην Αγγλία, όπου η Χριστίνα και η Βικτώρια είχαν παντρευτεί από το 2021, και «το χαρτί της γέννησης λέει το όνομα του με δύο επώνυμα».

Με την επιστροφή των δύο γυναικών στην Ελλάδα, όπως είπαν, «είχαμε όνειρα, ελπίδες και άγχος. Για την πολιτεία υπήρχε μόνο μια μητέρα, αυτή που την γέννησε τη Νιόβη».

Ποιος ο φόβος τους

Αυτό που περιμένουν οι δύο γυναίκες είναι να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει ο γάμος τους:

«Όταν είμαι στην Ελάδα και πάθω κάτι η Νιόβη θα πάει σε ίδρυμα. Αυτό είναι μια αγωνία που βιώνω καθημερινά γιατί η Χριστίνα έχειαυτό το άγχος.

Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της όταν πήγα για μια απλή επέμβαση. Φοβήθηκε όχι μόνο για μένα αλλά και για το παιδί» είπε η Βικτώρια με τη Χριστίνα να αποκαλύπτει ότι «στο γραφείο έχουμε έναν φάκελο, μια υπεύθυνη δήλωση ότι μπορώ να ταξιδέψω μόνη μου με το παιδί».

Οι δύο γυναίκες είπαν ότι δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα στον επαγγελματικό τους χώρο ενώ όσον αφορά τις οικογένειές τους είπαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωπες με δύο σχολές.

Για τη Χριστίνα «η αδερφή μου είναι πολύ υποστηριτική αλλά η μητέρα μου χρειάστηκε λίγο χρόνο και παραπάνω εξήγηση». Για τη Βικτώρια «υπήρχε και υπάρχει αποδοχή και από τη μητέρα μου και από τον πατέρα αλλά φοβήθηκαν αυτό το παιδί. Μου είπαν ότι “εμείς είχαμε συνηθίσει το ονοματεπώνυμο, σε τι θα απαντάει στο του; Τι θα λέει σε ένα ΚΕΠ, σε μια τράπεζα;

Κάθε φορά που θα λέει το όνομά της θα πρέπει να εξηγεί ότι δεν έχει πατέρα”. Αλλά μας αγκάλιασν και μας αποδέχθηκαν και μας είπαν ότι θέλω να είσαι εσύ ευτυχισμένη».

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις την υπερηφάνεια του παππού και της γιαγιάς όταν πάμε σε εκδρομές ή στην παιδική χαρά Ακόμα κι όταν ρωτάει κάποιος “ποιανού είναι;” και απαντήσουμε εμείς “δικιά μας”. Θυμάμαι μια γυναίκα που απόρησε και είπε ξανά “ποιανού;” και ο παππούς απάντησε “δικιά μας”». Συμπλήρωσε η Χριστίνα.

«Βάπτισα ένα παιδί του Θεού»

Η βάπτιση της Νιόβης έγινε στην Ελλάδα κανονικά με τον παππά να λέει ότι «βάπτισε ένα παιδί του Θεού. Μας έδωσε την ευχή του στη Νιόβη, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η έννοια της βάφτισης πάει μαζί με την Ελλάδα».

Τέλος, στην ερώτηση για το πώς θα έχει η Νιόβη ανδρικό πρότυπο οι δύο γυναίκες αφού αποκάλυψαν ότι ρώτησαν και παιδοψυχολόγο για θέματα όπως η γιορτή του πατέρα που γιορτάζεται στον παιδικό σταθμό, στη συνέχεια τόνισε ότι το μικρό κορίτσι «έχει αντρικά πρότυπα, τον μπαμπά της μιας μαμάς. Έχει έναν φοβερό νονό που τον υπεραγαπάει.

Υπάρχει ο αδελφός μου, ο εξάδελφός της, οι φίλοι της που πλαισιώνουν τον ρόλο της οικογένειας και περνάνε χρόνο μαζί της και παίζουν τον ρόλο του προτύπου. Εντελώς συμπωματικά, δε, ο δάσκαλός της, ο νηπιαγωγός μας, είναι άνδρας».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button