Εξάρχεια: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κτηρίου υπό κατάληψη – Βρέθηκαν πέτρες και κράνη

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (15/04) είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτηρίου που έχει καταληφθεί, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στα Εξάρχεια.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν άτομα στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πέτρες, άδεια μπουκάλια και κράνη, ενώ προχωρούν σε συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “το κτίριο φαίνεται να ανήκει σε κάποιο ίδρυμα.
Η Αστυνομία, αφού έλαβε τη μήνυση του Διευθύνοντος Συμβούλου, οργάνωσε την επιχείρηση”, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις, μόνο προσαγωγές, καθώς συγκεντρώθηκαν κάποιοι άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής επιχείρησης. “Το κτίριο φαίνεται να είναι υπό κατάληψη τον τελευταίο μήνα, ενώ η μήνυση κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τα επεισόδια του Σαββάτου στην περιοχή. Πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους καταλήψεις,” σημείωσε η κυρία Δημογλίδου. Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έρχεται λίγες ημέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και προκάλεσαν πυρκαγιά σε περισσότερα από 20 οχήματα.
Πηγή: thecaller.gr