Ετοιμάζετε βαλίτσες; Δείτε τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών
Το πακετάρισμα για τις καλοκαιρινές διακοπές προκαλεί χαρά, αλλά είναι συχνά και επίπονο. Συχνά θυμόμαστε πράγματα που ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας τη στιγμή που κλείνει η… μπουκαπόρτα του πλοίου!
Ενώ ορισμένα αντικείμενα δεν όπως το αντηλιακό, το μαγιό και η πετσέτα, σπάνια παραλείπονται, άλλα, μπορεί να ξεχαστούν.
Η φαρμακοποιός Ελένη Λάσκου μας παραθέτει τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών:
Αναλγητικά-αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως π.χ.η ιβουπροφαίνη 400 mg, για τον πονοκέφαλο.
Αλγινικά σκευάσματα που ανακουφίζουν αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της καούρας και της δυσπεψίας.
Στις διακοπές πίνουμε περισσότερα αναψυκτικά για να δροσιστούμε, αυξάνεται η ποσότητα του καφέ και του αλκοόλ που καταναλώνουμε, τρώμε σε εστιατόρια, ουζερί και ταβέρνες, πολλές φορές αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα η καούρα να αποτελέσει συχνό φαινόμενο.
Ένα σκεύασμα με διμενυδρινάτη ή μεκλιζίνη για τη ναυτία του ταξιδιού. Αν αποφασίσετε να πάρετε κάποιο φάρμακο, τότε το ιδανικότερο είναι να το πάρετε περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του ταξιδιού -γιατί και πάλι, άπαξ και νιώσετε ναυτία, τότε τα φάρμακα θα λειτουργήσουν πιο δύσκολα στον οργανισμό σας.
Ένα εντομοαπωθητικό και και ένα προϊόν για την ανακούφιση από τα τσιμπήματα!
Ιδιαίτερη φροντίδα θα πρέπει να έχουν οι αλλεργικοί, που καλό είναι να λάβουν επίσης και κάποιο αντιισταμινικό χάπι, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης και να αντιμετωπιστούν συστηματικότερα τα συμπτώματα.
Η χρήση των κλιματιστικών, οι ιοί, τα παγωτά και τα κρύα ποτά και τα ξενύχτια μας φέρνουν συχνά στις διακοπές αντιμέτωπους με πονόλαιμο.
Τα σκευάσματα σε μορφή παστίλιας , που δεν περιέχουν αντιβιοτικό, όπως π.χ. οι Strepsils, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην παροχή δραστικού συστατικού απευθείας στο λαιμό για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του πονόλαιμου.
Μεταφορά και αποθήκευση
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μεταφορά και την αποθήκευση των φαρμάκων. Τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε ισοθερμική τσάντα ή σε ειδική τσάντα, στην οποία έχουν τοποθετηθεί παγοκύστες.
Με την άφιξή σας στον προορισμό σας, όλα τα σκευάσματα πρέπει να τοποθετηθούν σε ψυγείο.
Δεν αφήνουμε ποτέ φάρμακα αλλά ακόμη και καλλυντικά στο αυτοκίνητο, ενώ είναι σταθμευμένο.
Αν πρέπει να έχετε μαζί σας φαρμακευτική αγωγή, όσο είστε στη θάλασσα, φροντίστε να φυλάτε τα φάρμακα στην ισοθερμική τσάντα, σε σκιερό μέρος και μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη.
Πηγή: thecaller.gr