Χρήστος Αντωναρόπουλος: Σύγχρονες δημιουργίες του εικαστικού στην Ελληνογερμανική Αγωγή
Η Ελληνογερμανική Αγωγή υποδέχεται τον Χρήστο Αντωναρόπουλο.
O Χρήστος Αντωναρόπουλος, ένας από τους πλέον διακεκριμένους σύγχρονους ζωγράφους, ο οποίος έχει εκφραστικά πειραματιστεί με διαφόρων ειδών υλικά και τρόπους γραφής σε μια πολυετή δημιουργική πορεία, παραλαμβάνει τη σκυτάλη στη μακρόπνοη σειρά των εικαστικών συναντήσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Πρόκειται για έναν θεσμό που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει το σχολείο τόσο στους μαθητές του όσο και στους φιλότεχνους. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, στις 8.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στους χώρους των εκπαιδευτηρίων μια αντιπροσωπευτική έκθεση έργων του εικαστικού, η οποία περιλαμβάνει συνθέσεις προερχόμενες από τις πιο πρόσφατες υφολογικές και θεματικές του ενότητες.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χρήστου Αντωναρόπουλου είναι ο διάλογος. Εστιάζει σε εποχές και σημεία αναφοράς της αρχαιότητας, του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και των νεότερων περιόδων, αλλά και στο σήμερα. Αναδεικνύει τις αλλοιώσεις, τις φθορές, αλλά και τις νέες συνθήκες που έχουν ανακύψει, ως υπαρξιακές αγωνίες, ως ζητούμενα και κυρίως όμως ως ερωτήματα της εποχής μας. Τα έργα του ζωγράφου διακρίνονται για την απεικονιστική τους διάθεση, την εξπρεσιονιστική τους γραφή, τα εν μέρει κυβιστικά στοιχεία τους, ιδιαίτερα όμως για την γενικότερη pop art ατμόσφαιρα. Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος προσπαθώντας να αποκαθηλώσει και να αναδομήσει με ινδάλματα, παλαιότερων και νεότερων εποχών, τονίζει την τραγικότητα και την ειρωνεία απέναντι στο εφήμερο, στον καταναλωτισμό, αλλά και την κριτική αντιμετώπιση, ως πράξη αντίστασης απέναντι στην ισοπέδωση.
Για το έργο του καλλιτέχνη θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού κυρία Αθηνά Σχινά. Τη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί και το βιβλίο «Χρήστος Αντωναρόπουλος, Έργα 1980- 2024» των εκδόσεων Νίκας.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
-
Νίνα Παπακωνσταντίνου – Νομίζω πως σ’ έφτιαξα στο μυαλό μου: Έκθεση στην Citronne Gallery
-
Δημήτρης Κόκορης – Follies: Ατομική Έκθεση στην Γκαλερί Alma
Πηγή: culturenow.gr