Πολιτική

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Tι είπε ο Δημητριάδης; Το επεισόδιο με Πολάκη και τα… παράπονα του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε η εξέτασή του πρώην γενικού γραμματέα του Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις υποκλοπές και την χρήση του λογισμικού Predator.

Η κατάθεση του κ. Δημητριάδη ξεκίνησε στις 14:15 με τον ίδιο να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που του επέβαλαν τα μέλη της επιτροπής.

Απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης επανέλαβε πως παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία από την θέση του γραμματέα και συνδέσμου με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Όπως είπε, δεν είχε γνώση της «νόμιμης» (όπως την χαρακτήρισε) επισύνδεσης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας ακόμη ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικό, ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης υποστήριξε ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν κατέχει η χρησιμοποιεί το λογισμικό Predator.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γιάννη Λαβράνο, ωστόσο επισήμανε ότι δεν γνωρίζει τον Φέλιξ Μπίζιο ή τον Τάλ Ντίλιαν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, «οι δύο επιχειρηματίες, οι κύριοι Μπίτζιος και Λαβράνος δεν έδωσαν το «παρών». Οι ίδιοι, βρίσκονται στο εξωτερικό και ενώ ενημερώθηκαν, δήλωσαν διατεθειμένοι να απαντήσουν γραπτά στις ερωτήσεις των βουλευτών μέσω των πρεσβειών. Ο τρίτος επιχειρηματίας που φέρεται να σχετίζεται με το κακόβουλο λογισμικό τύπου Predator, Ταλ Ντίλιαν, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, όπως βεβαιώνεται και από τις ισραηλινές αρχές.

Το επεισόδιο με Πολάκη

Κάποια στιγμή οι τόνοι «ανέβηκαν» όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε υπηρεσία προμηθειών της ΕΥΠ (σ.σ. ΚΕΤΥΑΚ) με τον κ. Δημητριάδη να απαντά πως «δεν ξέρω κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ».

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να απάντησε: «Με βάση το ΦΕΚ του 2021 είχατε την ευθύνη έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του ΚΕΤΥΑΚ. Όταν εγώ είχα την ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και ενέκρινα τον κανονισμό παροχών του, ήξερα που κλ@@@νει το μπαρμπούνι στον ΕΟΠΥΥ. Εσύ δεν ξέρεις τίποτα και κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ;».

Παράπονα από ΚΚΕ

Σημειώνεται ότι παράπονα υπάρξαν από το ΚΚΕ που καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ότι στην διερεύνηση των παρακολουθήσεων, δεν θέτουν και την διερεύνηση των συνακροάσεων των γραφείων του Περισσού το 2016.

Μάλιστα, ζήτησε να κληθούν πρόσωπα για να καταθέσουν με το τι συνέβη με τις παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Back to top button