Κόσμος

Τουρκία: «Είναι ένα μήνυμα και προς την Ελλάδα», λένε αναλυτές και ΜΜΕ για τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Η Τουρκία ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη «αεροπορικής επιχείρησης» σε Ιράκ και Συρία, με πρόσχημα τους «Κούρδους τρομοκράτες» και την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πριν μια εβδομάδα.

Ωστόσο, ΜΜΕ και αναλυτές θέλησαν να προσδώσουν και μια… άλλη νότα σε αυτή την «επιχείρηση», επισημαίνοντας πως είναι και ένα μήνυμα προς τη χώρα μας!

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Μαρία Ζαχαράκη για το ethnos.gr, ο αναλυτής ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Αμπντουλάχ Αγάρ, δήλωσε στην εφημερίδα πως «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Η στιγμή που ο Ερντογάν δίνει εντολή για την αεροπορική επιδρομή

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, σε μια προφανή προσπάθεια η Τουρκία να μετατρέψει την επιχείρηση σε σόου, δημοσιεύτηκε σχετικό βίντεο από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει την εντολή επίθεσης!

Ειδικότερα, στο βίντεο διακρίνεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να ενημερώνει τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με την επιχείρηση και ο Ερντογάν να… πατάει το κουμπί.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekat emrini işte böyle verdi…

Erdoğan, harekat emrini Endonezya dönüşü Milli Savunma Bakanı Akar’a bildirdi.https://t.co/pmVuOsAm16 pic.twitter.com/4kG1CJff5N

— TRT HABER (@trthaber) November 20, 2022

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK Komuta Kademesi ile gittiği Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinde, terör hedeflerinin imhasını anbean takip etti ve talimatlar verdi.https://t.co/nliSmpT1p9#MSB #HulusiAkar pic.twitter.com/aFQDksLM65

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 20, 2022

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button