Πολιτική

Τσίπρας: Με Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί…

Με την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι την ίδια ώρα που “λαίλαπα των γαλάζιων ακρίδων εφορμά στο δημόσιο πλούτο”.

Την δήλωση έκανε σήμερα, μία ημέρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε σήμερα το Χαλάνδρι. Κατά την παρουσία του εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσε όπως είπε, πως οι ανισότητες διευρύνονται με ραγδαίους ρυθμούς ακόμη και σε περιοχές που παραδοσιακά έχουν μεσοστρώματα (όπως το Χαλάνδρι) καθώς πάνω από 600 οικογένειες της περιοχής βρίσκονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και εκατοντάδες άνθρωποι στο συσσίτιο.

“Αντιλαμβανόμαστε πού έχει βρεθεί η κοινωνία μας μετά από ενάμιση χρόνο τρομακτικής ακρίβειας στο ρεύμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης” είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης πως η κατάσταση είναι τραγικά δύσκολη και για τον εμπορικό κόσμο, δηλαδή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα καθώς έχει μειωθεί καταλυτικά ο τζίρος τους.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή προτού ένας οδυνηρός χειμώνας έρθει για όλη την ελληνική κοινωνία.

“Όσο γρηγορότερα έρθει μία προοδευτική κυβέρνηση για να στηρίξει με ένα πρόγραμμα στήριξης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης, ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν την πραγματική ανάγκη τόσο το καλύτερο για όλους. Για όλη την ελληνική κοινωνία και τη χώρα” ανέφερε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου όπου και συνομίλησε με το δήμαρχο και τους εργαζόμενους. Τού επισημάνθηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη πόρων. Μάλιστα ο δήμαρχος Χαλανδρίου τόνισε πως “όσο αυξάνονται οι ανάγκες τόσο λιγοστεύουν οι πόροι κι αυτό είναι το δυστυχές αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία δύο χρόνια”.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει το καλάθι του νοικοκυριού “κοροϊδία” σημειώνοντας πως όπως και στην ενέργεια έτσι και στα σούπερ μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

“Όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι ο πληθωρισμός έπεσε από το 12% στο 10%-σαν να μην είναι τρομακτικό νούμερο ο πληθωρισμός στο 10%, όταν μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ λέει ότι οι άνθρωποι που αμείβονται έως 750 ευρώ έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης ή ότι η μέση πτώση αγοραστικής δύναμης στο μέσο μισθό είναι στο 12%, όλα αυτά καμιά επικοινωνιακή καταιγίδα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει” αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Back to top button