Πολιτική

Σμήνη από «γαλάζιες ακρίδες» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τις χρυσές δουλειές με το δημόσιο που κάνουν τα γαλάζια στελέχη αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας για καταιγισμό σκανδάλων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Μετά τον κ. Πάτση που διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διότι παρότι είχε τη βουλευτική ιδιότητα λειτουργούσε ως “κοράκι” αγοράζοντας “κόκκινα δάνεια” για πλειστηριασμούς και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ το Documento αποκαλύπτει ότι και η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση έχει πέσει πάνω στο δημόσιο ταμείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικηγορική της εταιρεία δεν περιοριζόταν στο να κάνει δουλειές μόνο με το νοσοκομείο Γρεβενών και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου Πάτση, εισέπραξε 54.000 ευρώ -όπως και ο κ. Πάτσης που πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ- από τα ΕΛΤΑ, επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Το μόνο που μένει πλέον είναι τα ΕΛΤΑ να αφαιρέσουν από το σήμα τους τον Ερμή και να τον αντικαταστήσουν με την προστάτιδα πολλών γαλάζιων οικογενειών τη “γαλάζια ακρίδα” σχολίασε δηκτικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέργιος Καλπάκης.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως μετά τον κ. Πάτση αλλά και την κυρία Πιτσίκα επικεφαλής του Μητρώου στελεχών της ΝΔ, ένα ακόμη άτομο του στενού περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη “συνεργαζόταν” με το δημόσιο.

Οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει η κυρία Χάρις Κούτση, πρώην συνεργάτης του κ. Χατζηδάκη και ειδική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, μέσα σε λίγους μήνες- σύμφωνα με δημοσιεύματα-έχει λάβει από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ! Για την ακρίβεια η εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος η κ. Κούτση εμφανίζεται να έχει πάρει από το δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ άλλη ΙΚΕ στην οποία η ίδια εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπός της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021-2022 αναθέσεις συνολικού ύψους 180.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Το τί γίνεται τρεισήμιση χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους” σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζοντας πως η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” για να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα.

Back to top button