Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ – Νέα δημοσκόπηση: Ελαφρύ προβάδισμα Κ. Χάρις σε εθνικό επίπεδο – Η συμμετοχή το «κλειδί»

Η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις ανέκτησε ελαφρύ προβάδισμα μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos.

Ωστόσο, η κούρσα είναι αρκετά κοντά κι εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024 να επαφίεται στην αβεβαιότητα του εκλεκτορικού σώματος, αφού «η συμμετοχή είναι το κλειδί».

Προς ώρας, μόλις 2 ποσοστιαίες μονάδες χωρίζουν την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ήτοι 49-47%.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα της Χάρις μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, με ποσοστά 51-47%, ενώ ορισμένες ομάδες που τάσσονται υπέρ της Χάρις, δείχνουν λίγο μεγαλύτερη διάθεση να ψηφίσουν.

Πάντως, συγκριτικά με τις αρχές του μήνα, η Χάρις έχει ανακτήσει πλεονέκτημα των Δημοκρατικών μεταξύ των ισπανόφωνων ενώ διεύρυνε το πλεονέκτημά της μεταξύ των γυναικών στα προάστια.

Παραμένει δε ισχυρή σε βασικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων ανδρών ψηφοφόρων.

Ο δε Τραμπ «κερδίζει» τις αγροτικές περιοχές και τους λευκούς άνδρες που δεν έχουν σπουδάσει, ενώ φαίνεται να «τρέχει ανταγωνιστικά» μεταξύ των νεότερων ανδρών.

Πηγή: ABC News

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button