Ελλάδα

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες οι παρελάσεις – Αναλυτική πρόγνωση

Οι επόμενες ημέρες και τουλάχιστον έως την Τετάρτη θα κυλήσουν με σχεδόν αίθριο ουρανό, και τη θερμοκρασία λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν ξανά την Τετάρτη. Μόνο την Πέμπτη θα βρέξει για λίγο κυρίως σε Σποράδες και Εύβοια.
Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στο Αιγαίο βόρειοι 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.



Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 22 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά 5 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα ημέρα της εθνικής επετείου ο καιρός σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button