Κόσμος

Αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μεταδίδουν τα ιρανικά πρακτορεία Tasnim και Mehr στις τουρκόγλωσσες εκδόσεις τους

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim των Φρουρών της Επανάστασης, επικαλούμενο «ενημερωμένη πηγή» που δεν κατονομάζει, μετέδωσε στην τουρκόγλωσση έκδοσή του ότι το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει στην ισραηλινή επιθετικότητα, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα δώσει ανάλογη απάντηση σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια

Το Tasnim διαψεύδει επίσης ότι το Ισραήλ έπληξε 20 στόχους στη χώρα και ότι ο αριθμός των εχθρικών στόχων είναι πολύ μικρότερος. «Η σιωνιστική δράση προκάλεσε περιορισμένες ζημιές» φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή και υποστήριξε ότι καμία εγκατάσταση των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη δεν ήταν μεταξύ των στόχων.

«Η είδηση ότι 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση είναι ένα ψέμα και αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Ισραήλ να δείξει την αδύναμη επίθεσή του ισχυρή» δήλωσε στο Tasnim η πηγή που δεν κατονομάζεται.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων της κυβέρνησης του Ιράν, Mehr, στην τουρκόγλωσση έκδοσή του, μετέδωσε ανακοίνωση της διοίκησης των δυνάμεων αεράμυνας νωρίς το πρωί ότι ορισμένα στρατιωτικά σημεία στις επαρχίες Τεχεράνη, Χουζεστάν και Ιλάμ δέχθηκαν επίθεση από το Ισραήλ και ότι τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν τις επιθέσεις αυτές.

«Η δύναμη του Ιράν ταπεινώνει τους εχθρούς του» έγραψε στο Χ ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Αρίφ αντιδρώντας στην επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν, μετέδωσε το Mehr.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button