Κόσμος

Ηχητικά ντοκουμέντα του CNN αποκαλύπτουν την έλευση Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία – «Τι θα κάνουμε με αυτούς τους Κινέζους;»

Ρώσοι στρατιώτες ακούγονται να εκφράζουν ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο θα διοικούνται οι Βορειοκορεάτες στρατιώτεςκαθώς θα τους παρέχονται πυρομαχικά και στρατιωτικά εξαρτήματα, δείχνουν ηχητικά ντοκουμέντα που διέρρευσαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας και δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Οι Ρώσοι στρατιώτες μιλούν περιφρονητικά για τους εισερχόμενους Βορειοκορεάτες στρατιώτες, με την κωδική ονομασία «Τάγμα Κ», ενώ κάποια στιγμή αναφέρονται σε αυτούς ως «οι Κινέζοι».

Στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο, ένας στρατιώτης περιγράφει έναν άλλο που έχει αναλάβει να «τους συναντήσει». «Και αυτός στέκεται εκεί με τα μάτια έξω», λέει ο στρατιώτης. «Ήρθε και λέει τι στο καλό να κάνει με αυτούς τους Κινέζους».

Ο υποκλοπή έγινε από κρυπτογραφημένα ρωσικά κανάλια μετάδοσης τη νύχτα της 23ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν επίσης σχέδια για τη διάθεση ενός διερμηνέα και τριών ανώτερων αξιωματικών για κάθε 30 Βορειοκορεάτες άνδρες, κινήσεις που οι Ρώσοι στρατιώτες ακούγονται να καταδικάζουν.

Περισσότεροι από 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στη Ρωσία – Ανησυχία Λευκού Οίκου

Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στη Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ στις 24/10 επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στάλθηκαν για εκπαίδευση στη Ρωσία και ενδέχεται να μεταφερθούν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, τόνισε πως η αποστολή των Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο θα ήταν μια απόδειξη της αυξανόμενης απόγνωσης της Ρωσίας.

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα εκφράζουν «σοβαρή ανησυχία»

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε σήμερα (25/10) με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας και οι τρεις τους εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για την ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία και την πιθανή χρήση τους εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι τρεις σύμβουλοι κάλεσαν τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα να σταματήσουν τις μεταφορές όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Πηγή: CNN

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button