Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα» υποστηρίζει η σύζυγος του 60χρονου που δηλητηριάστηκε με υδράργυρο

«Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν έχει γίνει κάτι. Όλα είναι καλά. Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και τίποτε άλλο» υποστηρίζει η σύζυγος του 60χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη, δηλητηριάζοντάς τον για μήνες με υδράργυρο.

«Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγος μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του. Κι αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Έπαθε ανακοπή καρδιάς. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε στην αστυνομία» υποστηρίζει η 40χρονη για την υπόθεση με τον υδράργυρο στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ερευνάται εδώ και 6 χρόνια, μέχρι που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας – πολωνικής καταγωγής – για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δηλητηριάζοντάς τον με υδράργυρο) και εκείνη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Η 50χρονη γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη (22.10.2024) στον εισαγγελέα και μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους: Να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και να μην φύγει από τη χώρα.

Ο δικηγόρος της 50χρονης είπε ότι η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2018 και μετά από έρευνα είχε μπει στο αρχείο: «Ξαφνικά η υπόθεση – ύστερα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα – βγήκε από το αρχείο» τόνισε ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος.

«Η θέση της είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση» είπε ο δικηγόρος.

«Στο πλευρό της βρίσκονται τα παιδιά της, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς του θανόντα δεν κατέθεσαν αντίθετη άποψη όταν κλήθηκαν να καταθέσουν» κατέληξε.

Ο άνθρωπος είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.

Τελικά έχασε τη ζωή του, το φθινόπωρο του ίδιου έτους, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό θανάτου. Οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, κίνησαν υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. και κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα που ακολούθησαν προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button