Ελλάδα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 50χρονη που κατηγορείται για δολοφονία του συζύγου της με υδράργυρο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 50χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του υδράργυρο. Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις χρήσης βαρύ μετάλλου για τη δολοφονία.

Η 50χρονη παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Στο πλευρό της βρέθηκαν τα παιδιά της, τα οποία κατέθεσαν υπέρ της. Μετά την απολογία της, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής της.

Η υπόθεση, που ταλανίζει τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης εδώ και έξι χρόνια, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 όταν ο 60χρονος σύζυγός της νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί ωστόσο διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αυτιά του, γεγονός που κίνησε υποψίες.

Μετά τη νοσηλεία του, ο 60χρονος έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με το πιστοποιητικό θανάτου να αποδίδει την αιτία σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η παρουσία του υδραργύρου στον οργανισμό του οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει εκταφή της σορού για περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ανιχνεύθηκαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου στα όργανά του, γεγονός που επιβεβαίωσε τις υποψίες για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Παρότι ο φάκελος της υπόθεσης είχε τεθεί στο αρχείο, ανασύρθηκε μετά από πρωτοβουλία εισαγγελέα και η γυναίκα, πολωνικής καταγωγής, κατέστη κατηγορούμενη για το θάνατο του συζύγου της.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, καθώς αναμένονται νέες εξετάσεις και περαιτέρω έρευνες για να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τον θάνατο του 60χρονου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button