Πολιτική

Η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου: Αλλαγές, ενότητα και νέες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στη χάραξη της νέας πολιτικής στρατηγικής του κόμματος. Εντωμεταξύ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στη δομή του κόμματος, δημιουργώντας ένα εννιαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως και νεότερα πρόσωπα, με στόχο να επιτευχθεί η σύνθεση, η ανανέωση και η ενότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναβάθμιση του ρόλου των κορυφαίων στελεχών

Με τις αλλαγές αυτές, στο νέο κέντρο συμμετέχουν γνωστά και έμπειρα στελέχη, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, που αναλαμβάνει τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και συνεχίζει να διατηρεί την ευθύνη του τομέα Οικονομικών. Παράλληλα, ο Δημήτρης Μάντζος παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διατηρώντας και τον τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων. Η Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του πολιτικού σχεδιασμού, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης ηγείται του τομέα Άμυνας και η κ. Γιαννακοπούλου έχει αναλάβει την αρμοδιότητα για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου.

Διαφωνίες και παρασκήνιο

Παρά την ενωτική προσέγγιση, υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των αλλαγών. Ο Χάρης Δούκας, που επίσης συμμετέχει στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, εξέφρασε επιφυλάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη, αν και υπενθυμίζεται πως η προεκλογική του δέσμευση ήταν η συμπερίληψη όλων των υποψήφιων. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η τελική σύνθεση δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την ενότητα στην πράξη», υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική κατεύθυνση πρέπει να βασίζεται στη συλλογικότητα και όχι σε προσωπικές επιλογές.

Το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη

Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ενισχύουν την ενότητα και την εσωκομματική συσπείρωση. Επιπλέον, θεωρούν ότι οποιεσδήποτε διαρροές που διατηρούν το κλίμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης δεν συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών. Το κεντρικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης, ικανής να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης προς τους πολίτες, μέσα από τη σύνθεση και την ανανέωση των στελεχών του.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button