Πολιτική

Σε φάση κλιμάκωσης το Ισραήλ μετά την επίθεση στη κατοικία Νετανιάχου – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει με τιμωρητικά αντίποινα στη Χεζμπολάχ, μετά την επίθεση με drone που είχε στόχο την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το περιστατικό «απόπειρα δολοφονίας» και προανήγγειλε άμεση και σφοδρή απάντηση στους συμμάχους του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ συνεδριάζει στη στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ, με τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, να δηλώνει ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) «μετακινούνται από μια φάση ήττας του εχθρού σε μια φάση καταστροφής, διαλύοντας σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών της Χεζμπολάχ».

Η συνεδρίαση έρχεται σε μια στιγμή έντονης προετοιμασίας για πιθανό χτύπημα στο Ιράν, ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου, εκτοξεύοντας περίπου 200 ρουκέτες προς το Ισραήλ, μετά τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς στη Βηρυτό και την Τεχεράνη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για μια «θανατηφόρα, ακριβή και αιφνιδιαστική» απάντηση, ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν θα παραβιάσει κόκκινες γραμμές και θα προκαλέσει άμεση αντίδραση.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button