Ελλάδα

Μάστιγα οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας: Οι διοργανωτές αλλάζουν στέκια

Παρά τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. και τις αυστηρές κυρώσεις, οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας συνεχίζουν να αποτελούν μάστιγα στην Αθήνα. Αν και η λεωφόρος Ποσειδώνος, όπου παραδοσιακά διεξάγονταν οι αγώνες, έχει «ηρεμήσει» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες έχουν βρει νέα σημεία μέσα στην πόλη για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Οι αγώνες ταχύτητας γίνονται πλέον σε στενούς δρόμους, όπου οι συμμετέχοντες θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και των πολιτών. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, οι συμμετέχοντες βάζουν ακόμα και τσιλιαδόρους για να ενημερώνονται αν έρχεται η αστυνομία.

Οι διοργανωτές έχουν φτιάξει και δικό τους λεξιλόγιο για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους, ενώ σε βίντεο που ανεβάζουν στα social media, κρύβουν τα κοντέρ για να μην φαίνεται η ταχύτητα.

Οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα αυξήθηκαν κατά 23,7% σε σχέση με το 2023, ενώ η αστυνομία σχεδιάζει να αυξήσει τους ελέγχους και να χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογικά μέσα για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

**Ετικέτες:**
Παράνομοι αγώνες, αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας, ΕΛ.ΑΣ., λεωφόρος Ποσειδώνος, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, τροχαία παραπτώματα, νέα στέκια, επικίνδυνοι οδηγοί, Αθήνα, υπερβολική ταχύτητα, τσιλιαδόροι, αστυνομικοί έλεγχοι

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button