Πολιτική

Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν το κάνουν, θα πάρουμε πρωτοβουλίες»

Σε δυναμική τοποθέτηση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στη Θεσσαλονίκη με τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών της Α’ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο. Ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα «τραγελαφική» και μίλησε για την απόπειρα αποκλεισμού του από τις διαδικασίες.

«Είναι πρωτοφανές και αστείο το γεγονός ότι δεν με αφήνουν να χάσω», είπε, τονίζοντας ότι ο λόγος πίσω από αυτή τη στάση είναι ο φόβος πως αν επιτραπεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα μέλη θα αποκτήσουν τον έλεγχο και την εξουσία να αποφασίζουν. «Αυτό θα ξεβολέψει πολλούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα, αλλά κυρίως η ίδια η δημοκρατία. «Ό,τι πιέσεις κι αν δεχτείτε, το μόνο που έχουν να προτάξουν είναι μίσος προς το πρόσωπό μου. Καμία πολιτική πρόταση ούτε για τη χώρα ούτε για το κόμμα», τόνισε και κάλεσε τα μέλη να αγνοήσουν αυτές τις επιθέσεις, να οργανωθούν και να φέρουν νέο κόσμο στο κόμμα.

«Θα πάρουμε το συνέδριο. Και αν δεν το κάνουν, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση», είπε με σαφήνεια. Υποστήριξε ότι η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας δεν είναι η φυγή, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ήττα. «Η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία», δήλωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η νομιμότητα θα τηρηθεί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακτήσει τη θέση που είχε. «Αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης, εμείς θα το συνεχίσουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να επανέλθει το κόμμα στις κορυφαίες του θέσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button