Πολιτική

Σκληρή αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης σε αντεπίθεση, ο Γιώργος Τσίπρας απειλεί με αποχώρηση

Ο εμφύλιος που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε στην αντεπίθεση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Τσίπρας απειλεί ανοιχτά με αποχώρηση από το κόμμα, εφόσον ο Κασσελάκης συνεχίσει να διεκδικεί την ηγεσία.

Η ακραία σύγκρουση έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μετρά τις δυνάμεις του μέσα στο κόμμα, καθώς οι φήμες για δημιουργία νέου κόμματος κυκλοφορούν έντονα. Ο Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή.

Μια νέα κίνηση από την πλευρά του Κασσελάκη ήταν η παραπομπή της Όλγας Γεροβασίλη, του Κώστα Ζαχαριάδη και του Απόστολου Γκλέτσου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος από 12 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον στηρίζουν. Οι κατηγορίες αφορούν τις «ακραίες» τοποθετήσεις των τριών στελεχών το τελευταίο διάστημα, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε με σκληρά λόγια για τον Στέφανο Κασσελάκη σε συνέντευξή του στο Action24. Δήλωσε ότι ο Κασσελάκης είναι «τυχοδιώκτης και πολιτικός απατεώνας», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος φέρει προσωπική ευθύνη για την ανάδειξη του Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε πως αν ο Κασσελάκης κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης μετρά τις δυνάμεις του, καταγράφοντας τους υποστηρικτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα. Στελέχη κοντά στον Κασσελάκη εργάζονται για να ενισχύσουν τη στήριξη του, σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ. Αν τελικά συμβεί αυτό, αναμένεται ότι θα τον ακολουθήσουν οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Πέτρος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου, κάτι που θα επιφέρει σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό του κόμματος.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button