Κόσμος

Όσα ξέρουμε για την επίθεση με drone που είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου – Ξεκίνησαν από τον Λίβανο (βίντεο)

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), ένα drone προερχόμενο από τον Λίβανο χτύπησε κτίριο στην παραλιακή πόλη Καισάρεια του κεντρικού Ισραήλ, προκαλώντας έκρηξη αλλά χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Περιπολικά και δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν αμέσως στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση. Όπως αναφέρει το σαουδαραβικό μέσο Al Hadath, στόχος της επίθεσης ήταν η ιδιωτική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην περιοχή της Καισάρειας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε ως στόχο το σπίτι του Νετανιάχου, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η σύζυγός του, Σάρα, βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης. Κανένας από τους παρευρισκόμενους στην περιοχή δεν τραυματίστηκε, και οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε υλικές καταστροφές.

In front of the house targeted by the Lebanese Resistance drone in Caesarea, confirmed to be the residence of Benjamin Netanyahu.

It is not yet confirmed if he was at home. pic.twitter.com/8wHCeiFD8r

— Lou Rage (@lifepeptides) October 19, 2024

Αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν ότι το κτίριο που επλήγη αποτελεί μέρος της ιδιωτικής κατοικίας του Νετανιάχου, ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης έφεραν το περιστατικό να προκαλεί έντονο συναγερμό στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ότι εκτός από το drone που προκάλεσε την έκρηξη, δύο ακόμα drones προερχόμενα από τον Λίβανο αναχαιτίστηκαν πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Το περιστατικό σήμανε συναγερμό σε στρατιωτική βάση της Γκλιλότ, ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι τα drones δεν κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της βάσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

⚡Scenes showing ambulances and a heavy deployment of occupation police around Netanyahu House, targeted by a drone in Caesarea. pic.twitter.com/RiFGyJYFag

— Lou Rage (@lifepeptides) October 19, 2024

Η ένταση στη περιοχή συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι περίπου 20 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ. Ορισμένοι από αυτούς αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, ενώ άλλοι έπεσαν σε ανοικτές περιοχές, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ή θύματα.

BREAKING: HEZBOLLAH DRONES STRIKE NETANYAHU’S PRIVATE RESIDENCE IN BOLD ASSAULT

Hezbollah UAV reportedly struck what’s believed to be Benjamin Netanyahu’s private home in Caesarea, according to Saudi TV channel “Al-Hadath.”

Netanyahu wasn’t present, and no injuries were… pic.twitter.com/dFjbLE0v0C

— JAKE (@JakeGagain) October 19, 2024

Σε νεότερη ανακοίνωση, οι IDF ανέφεραν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» εντοπίστηκε και σε άλλες περιοχές της δυτικής Γαλιλαίας, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στις ισραηλινές δυνάμεις. Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ, μέσω αναρτήσεών της στο Telegram, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών κατά διαφόρων περιοχών του βορείου Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Σαφέντ, Μαλκίγια και Αβιβίμ.

Το γεγονός αυτό αυξάνει τις ανησυχίες για κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ειδικά μετά τις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί από την πλευρά της Χεζμπολάχ. Η κατάσταση στη βόρεια πλευρά του Ισραήλ παραμένει τεταμένη, καθώς οι κάτοικοι και οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για πιθανές νέες επιθέσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button