Κόσμος

Σκληρή ανάρτηση του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας κατά του Ερντογάν – Δημοσίευσε φωτογραφία της σορού του Σινουάρ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, ο οποίος ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, προχώρησε σήμερα σε μια αιχμηρή ανάρτηση κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ανάρτησή του, ο Κατζ απευθύνεται στον Ερντογάν, λέγοντας: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», συνοδεύοντας τα λόγια του με μια φωτογραφία του δολοφονημένου ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος κείτεται ανάμεσα στα συντρίμμια στη Ράφα.

Αυτή η τοποθέτηση έρχεται μετά από επανειλημμένες δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη Χαμάς. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι ο επεκτατισμός του Ισραήλ αποτελεί απειλή για την Τουρκία, σημειώνοντας πως η χώρα του λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει: «Αν δεν σταματήσει το Ισραήλ, το οποίο γίνεται όλο και πιο κακομαθημένο και όλο και πιο αχαλίνωτο, μπορούμε να προβλέψουμε πού θα οδηγήσει αυτός ο επεκτατισμός». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Το μέλλον της Παλαιστίνης», που διοργάνωσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επίσης επικρίνει έντονα το Ισραήλ, κατηγορώντας το για γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού και για επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε χιλιάδες αθώους, κυρίως παιδιά και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του, ο Ερντογάν είχε αναφερθεί και στον ρόλο του σιωνιστικού λόμπι, υποστηρίζοντας ότι αυτό ελέγχει πολλές παγκόσμιες δυνάμεις και το σύστημα σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η τέχνη και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ηγετών κλιμακώνεται, με τον Κατζ να απαντά σκληρά στις θέσεις του Ερντογάν, οι οποίες συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button