Ελλάδα

«Ημέρες Καριέρας»: 190 επιχειρήσεις με 6.000 θέσεις εργασίας την Παρασκευή και το Σάββατο – Τι είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ

Στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα, αναζητώντας ανθρώπινο δυναμικό για 6.000 θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο Σ. Πρωτοψάλτης, διοικητής της ΔΥΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή “NEWSROOM” του ΕΡΤNews.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα, Παρασκευή και το Σάββατο. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 10:00 έως τις 18:00.

«Η ανταπόκριση είναι πραγματικά εκπληκτική. Έχουμε 190 επιχειρήσεις, με 6.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης. Πρόσθεσε πως, «έχουμε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας κατασκευές, τουρισμός, πωλήσεις, υγεία, εκπαίδευση.Όλη η οικονομία αντιπροσωπεύεται εκεί. Η βιομηχανία, τα πάντα και οι θέσεις τις οποίες έχουμε είναι για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης».

Τόνισε πως έχει δει περιπτώσεις που επί τόπου, εργαζόμενοι και εργοδότες, δίνουν τα χέρια και να λένε «ξεκινάς τη Δευτέρα» δουλειά, αν και δεν είναι το σύνηθες. «Το σύνηθες είναι να μαζεύουν τα βιογραφικά οι επιχειρήσεις και τις επόμενες εβδομάδες τα φιλτράρουν, τα συζητάνε και τους καλούν τους υποψηφίους και κάνουν την επιλογή. Αλλά πάρα πολλές φορές δίνουν τα χέρια εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το διοικητή της δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης να βλέπω ανθρώπους μπροστά μου να βρίσκουν δουλειά και επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Προγράμματα από την ΔΥΠΑ

«Αυτή τη στιγμή τρέχουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα για νέους 18 έως 29 ετών. Επτά μήνες, 100% επιδότηση. Πληρώνουμε όλο τον κατώτατο μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές», είπε για άλλα προγράμματα που «τρέχουν» από την ΔΥΠΑ.

«Τρέχουν και άλλα προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω για ευάλωτες ομάδες», πρόσθεσε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ανοιχτά προγράμματα της ΔΥΠΑ μπορείτε να βρείτε εδώ: dypa.gov.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button