Πολιτική

Ο Μαρινάκης απαντά στις δηλώσεις Σαμαρά: Γνωστές οι απόψεις του αλλά δεν υπάρχει υποχωρητικότητα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο. Αρχικά τόνισε πως «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «οι ελληνικές θέσεις ταυτίζονται με αυτές της Κύπρου» και ότι η λύση θα βασιστεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο, όπως αυτή των δύο κρατών. Θα πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε για τους «τζάμπα πατριώτες», ο Μαρινάκης ανέφερε πως «είναι εύκολο να βρει κανείς τους τζάμπα πατριώτες», επισημαίνοντας πως υπάρχουν δύο δρόμοι για όσους κατέχουν αξίωμα: είτε ο τζάμπα πατριωτισμός που βασίζεται σε υπερβολές και κορώνες που απομονώνουν τη χώρα, είτε ο δρόμος της υπευθυνότητας που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε ακόμη στις σημαντικές διεθνείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί επί των ημερών του πρωθυπουργού, όπως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο και οι αμυντικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο.

Ο Μαρινάκης κατέληξε λέγοντας ότι ο διάλογος με την Τουρκία συνεχίζεται, χωρίς να θίγεται η εθνική κυριαρχία, και πως η χώρα συνεχίζει να ενισχύεται μέσω υπεύθυνης πολιτικής, με τα σύνορα να παραμένουν ασφαλή και να υποδέχονται νόμιμους τουρίστες αντί για παράνομους μετανάστες.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button