Πολιτική

Μητσοτάκης: Απουσιάζει αποτελεσματική πολιτική επιστροφών μεταναστών στην ΕΕ

Κατά τη δήλωσή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν προσεγγίσει τις ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική διάσταση και τη φύλαξη των συνόρων.

«Αυτό που λείπει είναι μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών», δήλωσε, εκφράζοντας ικανοποίηση που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναγνωρίζει το ζήτημα. Μάλιστα, θα εξουσιοδοτηθεί να προτείνει καινοτόμες λύσεις για τις επιστροφές μεταναστών που δεν πληρούν τα κριτήρια ασύλου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι οι επιστροφές θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την Τουρκία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του 2016.

Τέλος, ανέφερε ότι, ενώ το μεταναστευτικό είναι σημαντικό ζήτημα για την Ευρώπη, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους Έλληνες, καθώς η Ελλάδα υπήρξε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, και η ελληνική εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button