Πολιτική

Γλαβίνας: Σημασία έχει να μείνουμε όλοι ενωμένοι στο στόχο, το ΠΑΣΟΚ να γίνει το αντίπαλον δέος της Νέας Δημοκρατίας 

«Το ντιμπέιτ είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί συμφωνίες, δεν ορίζεται από κάποιον τρίτο. Θα συζητήσουν τα επιτελεία μεταξύ των δύο υποψηφίων και θα αποφασίσουν. Νομίζω ότι το έχει εκφράσει (σ.σ. ο κύριος Ανδρουλάκης) ότι ήταν θετικός. Μένει να δούμε αν θα βρεθούν οι όροι της συμφωνίας για να επιτευχθεί το ντιμπέιτ» απάντησε σε σχετική ερώτηση και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά», ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κ. Δούκα, ότι το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας, ο. Γλαβίνας ανέφερε τα εξής. «Η βάση της παράταξης αποφάσισε χθες το βράδυ ότι ο κύριος Ανδρουλάκης και ο κ. Δούκας θα είναι οι διεκδικητές της ηγεσίας την επόμενη Κυριακή και από εκεί και πέρα η βάση της παράταξης θα αποφασίσει ποιος από τους δύο θα ηγηθεί της παράταξης για τα επόμενα χρόνια. Εγώ ξέρω ότι η δημοκρατία έτσι λειτουργεί και νομίζω οφείλουμε όλοι να κατανοούμε αυτό. Τώρα αν το 70% ή το 80% δεν θέλει τον Δούκα, το ενενήντα τόσο τοις εκατό δεν θέλει τον κύριο Κατρίνη, την κυρία Γιαννακοπούλου, νομίζω είναι μια συζήτηση κάπως ατελέσφορη»

Ερωτηθείς εάν στην περίπτωση που ο κ. Ανδρουλάκης αναδειχθεί τελικά ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά πόσο είναι έτοιμος να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που το πρώτο ζητούμενο, η ενότητα του κόμματος θα διατηρηθεί, είπε χαρακτηριστικά «αυτή η ενότητα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ούτε πέφτει από τον ουρανό και σκάει».

«Είναι μια έννοια η οποία οικοδομείται. Σφυρηλατείται στην πορεία. Οικοδομήσαμε αυτή την ενότητα και με πρωτοβουλίες του προέδρου σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, τόσο με τον τόνο, τόσο με το ύφος της όλης αντιπαράθεσης, με την ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή, με την ενωτική 3η Σεπτέμβρη, με το ντιμπέιτ, το οποίο ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ πρότεινε σε μια φάση τους όρους του ελεύθερου διαλόγου, τους οποίους όλοι θαυμάσαμε και είπαμε μπράβο, πολύ ωραία συζήτηση. Μακάρι να γίνει και καλύτερη. Μακάρι να γίνει έτσι και στις εθνικές εκλογές. Όλα αυτά λοιπόν, είναι αποτέλεσμα κάποιων επιλογών πολιτικών. Ως εκ τούτου λοιπόν, σφυρηλατήσαμε, χτίσαμε στοιχεία ενότητας μέσα από αυτή τη διαδικασία και είμαι πεπεισμένος ότι την επόμενη μέρα θα καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια, η οποία ξέρετε ότι δεν επιτρέπει αποκλίσεις, αλλά μάλλον επιβάλλει αναγκαίες συγκλίσεις, ομοφωνίες, συζητήσεις, δημοκρατικό διάλογο και φυσικά μια κοινή συνισταμένη στον αγώνα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στην ανάγκη να υπάρξει αντίπαλον δέος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. (…) Κάναμε πολλά βήματα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν πολλές απόψεις, πολλές συζητήσεις. Απέδειξε το ΠΑΣΟΚ ότι έχει τα στελέχη και το πολιτικό πλαίσιο» επισήμανε ο κ. Γλαβίνας.

Απαντώντας στο ότι τα στελέχη που αναμετρήθηκαν με τον κ. Ανδρουλάκη, ήταν παρόντες όλο το προηγούμενο διάστημα και είχαν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε τα εξής.

«Νομίζω ότι έχει γίνει και η σχετική κριτική και ο κύριος Ανδρουλάκης έχει δεχτεί και τη σχετική κριτική. Θα μεταφέρω αυτά που λέει, ότι όλοι ήταν σε θέσεις ευθύνης. Ο κύριος Γερουλάνος σαν υπεύθυνος τομέα Οικονομίας, ο κύριος Κατρίνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αναφέρω δύο από τα παραδείγματα, άρα θέλω να πω ότι ήταν άνθρωποι που είχαν βήμα λόγο σε όλα τα ζητήματα και θεωρώ ότι αυτό θα συνεχιστεί. Θα διορθωθούν ενδεχομένως κάποια λάθη, κάποιες παραβλέψεις, κάποια ελαττώματα που μπορεί να υπήρχαν στη λειτουργία. Έχει δεσμευτεί γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημασία έχει να μείνουμε όλοι ενωμένοι, να συγκλίνουμε όλοι μαζί στο στόχο, ο οποίος είναι ένας, το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το αντίπαλον δέος της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά οι προτάσεις όλων να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τις ιδέες του, τη φαρέτρα του. Είναι όλοι και όλες χρήσιμοι. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι και είμαι πεπεισμένος ότι θα το πετύχουμε».

Ως προς τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι δύο τελικοί διεκδικητές στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα σε Αττική και Αθήνα, ο κ. Γλαβίνας σχολίασε πως υπάρχει αυτή η απόκλιση πράγματι. «Αν και στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ακριβώς. Ενδεχομένως επικεντρώνεται στην Αθήνα, αν μπορούμε να το περιορίσουμε περαιτέρω. Φυσικά έχει κάποιες αιτίες. Νομίζω ότι ιδιαίτερα στην Αττική μπορεί να διακρίνει κάποιος κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία. Φυσικά τα αξιολογεί ο καθένας περαιτέρω. Υπάρχει πράγματι αυτή η απόκλιση μεταξύ περιφέρειας και αστικού κέντρου» ανέφερε.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button