Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Νέο μήνυμα από το 112

Μαίνεται και σήμερα (01/10) και συνολικά για τρίτη μέρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασικές εκτάσεις στο Ξυλόκαστρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Μάλιστα, στις 7:20 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Σοφιανών προκειμένου να κινηθούν προς Ρέθι.

Επί τόπου επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρο, 132 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά άφησε πίσω της δυο άντρες νεκρούς 35 ετών και 40 ετών, καμένα δάση, καλλιέργειες και υποδομές.

Το μέτωπο συνεχίζει να κινείται με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ νέες εστίες καταγράφονται προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

⚠ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Σοφιανά

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Σοφιανά απομακρυνθείτε προς #Ρέθι

‼ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) October 1, 2024

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, ώστε να μην κινδυνεύουν από την φωτιά οι οδηγοί και οι επιβάτες των αυτοκινήτων που κινούνται από και προς την Κόρινθο.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

Όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και σπίτια.

Πάντως, όπως εκτιμάται, σαφής εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα υπάρχει μετά την κατάσβεση της φωτιάς, όταν και θα ξεκινήσει η καταγραφή στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button