Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Στους 2 αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί – Αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες οι πυροσβέστες

Ειδικότερα, οι 2 άνδρες από την Άνω Πιτσά κοντά στο Ξυλόκαστρο φαίνεται πως έσπευσαν να βοηθήσουν συντοπίτη τους και έσπευσαν σε μαντρί φίλου τους για να απομακρύνουν ζώα από τη φωτιά.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειαρχής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τόνισε πως δεν είναι εθελοντές πυροσβέστες, αλλά κάτοικοι που είδαν τη φωτιά να πλησιάζει και έσπευσαν βοηθήσουν τον συνάνθρωπό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, αλλά οι δύο άνδρες συνέχισαν.

Οι 2 άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, εγκλωβίστηκαν, κάτω από άγνωστες συνθήκες στις φλόγες και απανθρακώθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεκροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Σχετικά με τη φωτιά, με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεση της φωτιάς και πλέον οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 110 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ώστε η φωτιά να μην μπει μέσα στα χωριά και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button