Κόσμος

Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα στη Βηρυτό – Το διαψεύδει η Χεζμπολάχ

Σε θρίλερ προβλέπεται να μετατραπούν οι επόμενες ώρες στη Μέση Ανατολή μετά το μεγάλο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό με στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ και τον επικεφαλής της, Χασάν Νασράλα.

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα αλλάζει εντελώς την εικόνα στην περιοχή καθώς η Χεζμπολάχ μένει ακέφαλη αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και το νούμερο δυο στην ηγεσία της οργάνωσης, ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χασίμ Σαφί αλ Ντιν σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση.

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω τα οποία μεταδίδουν ισραηλινές πηγές και δεδομένου ότι έχουν περάσει πλέον ώρες από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και την σεναριολογία και ο Νασράλα δεν έχει εμφανιστεί τότε η κατάσταση στην Μέση Ανατολή γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη αλλά και επικίνδυνη.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναχώρησε άμεσα από τις ΗΠΑ διακόπτοντας το ταξίδι του εκεί το οποίο τα τελευταία 24ωρα είχε αναβληθεί δυο φορές.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Ali Khamenei συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, προφανώς για να αποφασίσει τα αντίποινα για το χτύπημα.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η σημερινή επίθεση στη Βηρυτό είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. «Είναι πολύ δύσκολο να τον φανταστεί κανείς να βγαίνει ζωντανός από ένα τέτοιο χτύπημα», τόνισε ο αξιωματούχος…

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος λέει ότι το Ισραήλ οδεύει προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (27/9/24). Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε…

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button