Ελλάδα

Όμηρος Τσάπαλος για τα POS στα ταξί: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, οι ειδικές σημάνσεις θα τοποθετηθούν»

Ο Όμηρος Τσάπαλος αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στην διαδικασία ένταξης της ειδικής σήμανσης για πληρωμή με POS στα ταξί, αναδεικνύοντας μάλιστα τα παραδείγματα σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βουδαπέστη.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης: «Η ομοσπονδία των ταξί αρνήθηκε να παραλάβει τα ειδικά αυτοκόλλητα που η ΑΑΔΕ παρήγαγε, χωρίς κανένα κόστος μάλιστα για τους ιδιοκτήτες ταξί», ενώ πρόσθεσε ότι: «Αν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αρνηθεί και πάλι να διανείμει τις ειδικές σημάνσεις, η διανομή θα γίνει από τα κατά τόπους σωματεία».

Και ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της δημόσιας τοποθέτησής του πως:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Ούτε να συζητάμε διαρκώς τα αυτονόητα. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν υποχρέωση να παρέχουν την δυνατότητα πληρωμής μέσω POS κι όχι να προσπαθούν -κάποιοι από αυτούς- με διάφορα κόλπα να το αποφεύγουν».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Όμηρου Τσάπαλου:

«Στις φωτογραφίες βλέπετε ταξί στη Βαρκελώνη, στη Βουδαπέστη και στη Μαδρίτη. Φέρουν ειδική σήμανση, με την οποία οι πολίτες ενημερώνονται ότι μπορούν να πληρώσουν και μέσω POS. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα.

Η ομοσπονδία όμως των ταξί αρνήθηκε να παραλάβει τα ειδικά αυτοκόλλητα που η ΑΑΔΕ παρήγαγε, χωρίς κανένα κόστος μάλιστα για τους ιδιοκτήτες ταξί.

Προφανώς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω! Κανείς δεν είναι άλλωστε υπεράνω του νόμου.

Την ώρα μάλιστα που πάνω από 350.000 επαγγελματίες που είχαν την υποχρέωση να προμηθευτούν και να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές τους, το έκαναν συμβάλλοντας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Γι’ αυτό ανακοινώσαμε σήμερα την αυστηροποίηση της διαδικασίας και των προθεσμιών.

Αν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αρνηθεί και πάλι να διανείμει τις ειδικές σημάνσεις, η διανομή θα γίνει από τα κατά τόπους σωματεία. Αν ορισμένα από αυτά τα σωματεία αρνηθούν να παραλάβουν, τότε οι ιδιοκτήτες ταξί είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, τις πινακίδες, με βάση τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ. Διαφορετικά προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Εκτιμούμε ότι το πολύ σε 5 εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησης των ειδικών σημάνσεων.

Δεν μπορούμε να κάνουμε επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Ούτε να συζητάμε διαρκώς τα αυτονόητα. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν υποχρέωση να παρέχουν την δυνατότητα πληρωμής μέσω POS κι όχι να προσπαθούν -κάποιοι από αυτούς- με διάφορα κόλπα να το αποφεύγουν. Γι’ αυτό οι ειδικές σημάνσεις θα τοποθετηθούν, ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους!»

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button