Κόσμος

Περισσότερες από 30 πτήσεις προς και από τη Βηρυτό ακυρώθηκαν σήμερα

Πάνω από 30 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες προς και από τη Βηρυτό ακυρώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Rafic Hariri.

Στην ιστοσελίδα φαίνεται ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες από διάφορες αεροπορικές εταιρίες, όπως της Qatar Airways, της United Arab Emirates και της Turkish Airways.

Η Qatar Airways ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεών της με προορισμό τη Βηρυτό έως αύριο, Τετάρτη, ύστερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Λόγω της σημερινής κατάστασης στον Λίβανο, η Qatar Airways ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού έως τις 25 Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. «Η ασφάλεια των επιβατών μας παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας».

Η χθεσινή Δευτέρα ήταν η πιο φονική ημέρα από τότε που ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα, ενώ μαίνεται η σύγκρουση στη Γάζα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, 492 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά τα ισραηλινά πλήγματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Qatar Airways είχε ήδη απαγορεύσει τους βομβητές και τους ασυρμάτους στις πτήσεις της προς Βηρυτό, ύστερα από τις φονικές εκρήξεις σε φορητές συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, για τις οποίες θεωρήθηκε υπεύθυνο το Ισραήλ.

Η Lufthansa, η Air France και η Delta Air Lines επίσης ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς τη Βηρυτό αυτές τις τελευταίες ημέρες, και πολλοί αερομεταφορείς μείωσαν τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ και το Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button