Πολιτική

Γ. Γεραπετρίτης στη Νέα Υόρκη: Συναντήσεις με διεθνείς ομολόγους και συμμετοχή σε υπουργικές συνόδους

Σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης πρόκειται να πραγματοποιήσει σημαντικές διπλωματικές επαφές. Αρχικά, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση της άτυπης ομάδας «Φίλοι των Δυτικών Βαλκανίων», όπου θα παραβρίσκονται και οι Υπουργοί Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων.

Αργότερα, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Κατά τη συνάντηση αυτή, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andrii Sybiha.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βολιβίας, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας.

Εν όψει της επικείμενης διετούς θητείας της Ελλάδας (2025-2026) ως εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Έλληνας Υπουργός θα παραστεί σε Δείπνο Εργασίας Υπουργικού Επιπέδου, που αφορά τον συντονισμό των δράσεων των εκλεγμένων και νεοεκλεγέντων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button