Κόσμος

Λίβανος: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Ισραήλ – Δεν θέλουμε πόλεμο και δεν θα διολισθήσουμε σε αυτόν

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Λίβανου Ναμπίχ Μπερί επιβεβαίωσε ότι «ο ισραηλινός πρωθυπουργός συνεχίζει να μετατρέπει τις νότιες πόλεις σε καμένη, ακατοίκητη γη όπου είναι δύσκολο να ζει κανείς, καταστρέφοντας τις πράσινες, καλλιεργήσιμες περιοχές με εμπρηστικές βόμβες φωσφόρου, καταστρέφοντας σπίτια και ισοπεδώνοντάς τα και σκοτώνοντας αμάχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων, γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας».

Ο Μπέρι τόνισε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat, ότι «εμείς, από την πλευρά μας, δεν θέλουμε πόλεμο και δεν θα διολισθήσουμε σε αυτόν, αλλά έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα του λαού μας στο νότο».

Ο Μπερί κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι «προσπαθεί να παρασύρει τον Λίβανο και την περιοχή σε μεγάλο πόλεμο. Όμως εμείς, από την πλευρά μας, δεν θα πέσουμε στην ισραηλινή παγίδα. Αντίθετα, θα αντισταθούμε στο σχέδιό του, θα τηρήσουμε τους κανόνες του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει η διεθνής κοινότητα είναι να ασκήσει πίεση για την εφαρμογή του και στις δύο πλευρές των συνόρων υποχρεώνοντάς το Ισραήλ να σταματήσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου».

Επεσήμανε ότι «καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ασκήσουν πίεση στον Νετανιάχου για να σταματήσει την επιθετικότητα εναντίον του Λιβάνου και να βάλει σε εφαρμογή το ψήφισμα 1701 άμεσα».

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button