Κόσμος

Αποζημίωση $2,78 εκατ. σε 28χρονη νταντά που κατέγραφε το αφεντικό της με κρυφή κάμερα

Δικαστήριο στο Μανχάταν επιδίκασε αποζημίωση ύψους 2,78 εκατομμυρίων δολαρίων σε 28χρονη νταντά από την Κολομβία, η οποία εργαζόταν ως εσωτερική βοηθός για έναν 35χρονο επιχειρηματία και την οικογένειά του στις ΗΠΑ. Το δικαστήριο έκρινε πως ο εργοδότης της, Μάικλ Εσπόζιτο, κατέγραφε την ίδια σε προσωπικές στιγμές χρησιμοποιώντας μια κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει σε ανιχνευτή καπνού στο δωμάτιό της.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Εσπόζιτο και η σύζυγός του Ντανιέλ θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά 780.000 δολάρια για συναισθηματική κακοποίηση στην Κέλι Αντράντε, την 28χρονη νταντά από την Κολομβία, ενώ επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια επιδικάστηκαν προσωπικά στον Μάικλ Εσπόζιτο για τη συγκεκριμένη πράξη του.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2021, όταν η Αντράντε ανακάλυψε την κρυφή κάμερα στο δωμάτιό της στο σπίτι του επιχειρηματία στο Στάτεν Άιλαντ. Η νεαρή γυναίκα, σε δηλώσεις της, εξήγησε ότι ο Εσπόζιτο την είχε προσλάβει για να φροντίζει τα παιδιά του και της είχε παραχωρήσει ένα δωμάτιο στο σπίτι. Ωστόσο, παρατήρησε πως ο 35χρονος επιχειρηματίας ρύθμιζε τον ανιχνευτή καπνού πολύ πιο συχνά από το κανονικό, γεγονός που την έκανε να υποψιαστεί κάτι περίεργο. Τελικά, μετά από τρεις εβδομάδες εργασίας, ανακάλυψε την κρυφή κάμερα.

Η Αντράντε υπέβαλε αγωγή, αποκαλύπτοντας πως η κάμερα είχε καταγράψει εκατοντάδες εικόνες της, στις οποίες εμφανιζόταν ημίγυμνη ή γυμνή. Κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι ο Εσπόζιτο είχε προσπαθήσει να εισβάλει στο δωμάτιό της, όταν κατάλαβε πως η κρυφή κάμερα είχε εντοπιστεί.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button