Κόσμος

Ντέιβιντ Λάμι: θα καταπολεμήσω την ρωσική παραπληροφόρηση – Δουλειά μου είναι να πω μια νέα ιστορία

Ο Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την G7 για να καταπολεμήσει την ρωσική παραπληροφόρηση, στοχεύοντας στην έκθεση ρωσικών πρακτόρων και στην ενίσχυση των κοινών δυνατοτήτων.

Επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας προς την Ουκρανία και, σχετικά με τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε την δικαιοσύνη της παλαιστινιακής υπόθεσης. Τόνισε ότι η διαρκής ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ισότητα δικαιωμάτων και για τις δύο πλευρές και επανέλαβε τη δέσμευση της Βρετανίας για μια λύση δύο κρατών.

Στην ομιλία του στο συνέδριο των Εργατικών, Επέκρινε τους Συντηρητικούς για τη ζημιά που προκάλεσαν στη διεθνή φήμη της χώρας και ανακοίνωσε σχέδια για μια νέα ασφάλεια σε συνεργασία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι “η Βρετανία είναι ξανά εδώ”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για το αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow σε επιθέσεις εντός της Ρωσίας. Ο Λάμι τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, υποδηλώνοντας την ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, ενώ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα γίνει πιο δύσκολος, ειδικά μέχρι το τέλος του 2025 και μετά.

Ο Ντέιβιντ Λάμι αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή, περιγράφοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως έγχρωμος άνδρας στο βόρειο Λονδίνο.

Κριτικάροντας την κυβέρνηση των Συντηρητικών, είπε ότι υπήρξε εγκατάλειψη των αξιών που εκπροσωπεί η Βρετανία, όπως η προστασία του κλίματος και οι διεθνείς υποχρεώσεις. Ανακοίνωσε σχέδια για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ευρώπη μέσω μιας νέας ασφάλειας συνεργασίας, που θα ενισχύσει την αντιμετώπιση κοινών απειλών.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button