Κόσμος

Ισραήλ: O 73χρονος επιχειρηματίας Μότι Μαμάν ο κατάσκοπος του Ιράν που σκόπευε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που συνελήφθη από τις ισραηλινές Αρχές με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν με στόχο να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, όπως αποκάλυψαν με δημοσίευμά τους οι «Times of Israel», σήμερα Πέμπτη (19.9.24).

Σύμφωνα με τους «Times of Israel» πρόκειται για τον 73χρονο Μότι Μαμάν, ο οποίος κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής της ισραηλινής αντικατασκοπείας Shin Bet.

Ο Μαμάν, που κατάγεται από την Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Μαμάν εμφανίζεται μετανιωμένος, κάνοντας λόγο για «λάθος κρίση» του πελάτη του.

«Δεν έχουμε δει ακόμη το ερευνητικό υλικό, οπότε σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο να υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης», δήλωσε ο δικηγόρος, Εγιάλ Μπεσεργκλίκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης.

«Μπορεί ήδη να ειπωθεί ότι πρόκειται για ένα άτομο που έχει βοηθήσει σημαντικά τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, του οποίου τα παιδιά υπηρετούν στις δυνάμεις ασφαλείας και ο οποίος έκανε ένα λάθος στην κρίση του στο πλαίσιο της επιχείρησής του», ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του «συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές».

מוטי ממן, בן 73 מאשקלון, הוא הנאשם שגויס ע"י איראן – מעצרו הוארך ב-21 ימים @ShaniRami pic.twitter.com/aAOg2JxQ2z

— גלצ (@GLZRadio) September 19, 2024

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button