Αθλητικά

Επιχειρηματίας των κατασκευών και του ποδοσφαίρου στο στόχαστρο για ξέπλυμα χρήματος με δεσμευμένα 150 εκατ. ευρώ

Γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και της εστίασης, ενώ κατέχει και τη θέση του Προέδρου και ιδιοκτήτη αθηναϊκής ομάδας που αγωνίζεται στη Super League 2, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς δεσμεύτηκαν ποσά ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι έρευνες τον συνδέουν με ευρείας κλίμακας φορολογικές απάτες.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, αφορά την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπου, σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, ο επιχειρηματίας φέρεται να χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο δίκτυο εταιρειών, μέσω των οποίων διέπραττε φορολογικές απάτες, προκαλώντας ζημία 150 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο.

Επιπλέον, η έρευνα έχει αποκαλύψει τη συμμετοχή 142 ατόμων, τα οποία φέρονται είτε ως συνεργάτες είτε ως «αχυράνθρωποι» του επιχειρηματία, που ενεπλάκησαν στις παράνομες δραστηριότητές του. Το πόρισμα της έρευνας, που συντάχθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τόσο κατά του επιχειρηματία όσο και κατά των 142 εμπλεκομένων. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Η έρευνα της Αρχής συνεχίζεται με επίκεντρο τον επιχειρηματία και τις δραστηριότητές του.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button