Ελλάδα

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους – Ένας τραυματίας με εγκαύματα στα χέρια – Μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ αναμένεται να σταλούν και εναέρια μέσα

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από ύψος κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως ύψος διοδίων Καλαμακίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Ωστόσο, η κατάσβεση θεωρείται δύσκολη επιχείρηση και ο σχεδιασμός είναι να γίνει διαβροχή όλης της περιμέτρου, προκειμένου να μην επεκταθεί πέρα από το σημείο που έχει ξεσπάσει. Ηδη, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης.
Λίγο πριν από τις 7.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια.

Καίγονται τα διυλιστήρια της Μότορ Όιλ στην Κορινθία. pic.twitter.com/fK9hlC6bly

— Δημήτρης Βουζουναράς (@dbaznr) September 17, 2024

⚠ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της #MotorOil

Απομακρυνθείτε από την περιοχή

‼ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 17, 2024

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button