Πολιτική

Ο Κασσελάκης ανακαλεί το πληρεξούσιο του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαυροκεφαλίδη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του κόμματος. Η κίνηση αυτή, η οποία έγινε μέσω επίσημου νομικού εγγράφου, αφορά την αφαίρεση όλων των «γενικών και ειδικών εντολών» που είχαν παραχωρηθεί στον κ. Μαυροκεφαλίδη. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την έντονη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Παρά τις φήμες και τις αναταράξεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη κίνηση, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν πως αυτή η πράξη δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο και ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία. Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ως γενικός διευθυντής του κόμματος, είχε αναλάβει αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εσωτερικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που καθιστά την ανάκληση αυτή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τις ισορροπίες εντός του κόμματος.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μια κρίσιμη φάση μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την έκπτωση του Κασσελάκη. Ο ίδιος ο Κασσελάκης παραμένει στο προσκήνιο των εσωκομματικών συζητήσεων, με στελέχη να αναρωτιούνται για τα επόμενα βήματά του.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button