Πολιτική

Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη, αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για πρόεδρο

Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε αυτοκριτική δηλώνοντας το πρωί της Παρασκευής ότι έκανε λάθος που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής σημείωσε ότι το κόμμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και υπογράμμισε την ανάγκη να καλυφθεί το κενό που παρατηρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε πως το περασμένο καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, είχε κρίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν ανασυγκρότηση. Παράλληλα, πίστευε πως η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει το κόμμα σε μια αναγέννηση, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, ως νεότερο πρόσωπο με έξυπνες προτάσεις και απήχηση στη νεολαία, φάνηκε ως κατάλληλη επιλογή για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, ο Κασσελάκης «το έχασε» σε πολλά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν κατάφερε να συγκροτήσει ένα ισχυρό πολιτικό επιτελείο και υιοθέτησε ένα μοντέλο ηγεσίας που δεν ταιριάζει στα κόμματα της αριστεράς, καθώς αυτά βασίζονται στη συλλογική λειτουργία των οργάνων. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κασσελάκη για υπερβολική προβολή της προσωπικής του ζωής, κάτι που κάλυψε πολλές από τις θετικές προτάσεις που είχε παρουσιάσει.

Ο κ. Πολάκης εξέφρασε έντονες διαφωνίες με τον Κασσελάκη για θέματα όπως η στάση του σχετικά με την αγορά των F-35 και η υποστήριξή του στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι παράλογο να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία από την κυβέρνηση, αλλά να επιβάλλεται από την αντιπολίτευση. Τόνισε, επίσης, ότι η πολιτική παρουσία ενός ηγέτη δεν μπορεί να επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ζητήματα δικαιωμάτων, αλλά πρέπει να προτάσσονται τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.

Όσον αφορά την απομάκρυνση του Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης σχολίασε ότι η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος και πρόσθεσε ότι ο Κασσελάκης φαίνεται να επιδιώκει δημοσιότητα με τη στάση του, αφού κατάλαβε πως δεν μπορεί να δημιουργήσει νέο κόμμα. Ο ίδιος, τέλος, επεσήμανε ότι η αναβάθμιση του προγράμματος και η μαζικοποίηση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητες για το μέλλον του κόμματος.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button