Αθλητικά

Ο Ριβάλντο ζητά από τον Τιάγκο Σίλβα και τον Χουλκ να επιστρέψουν στην προβληματική Βραζιλία

Οι παίκτες του Ντοριβάλ Τζούνιορ υπέστησαν ήττα με 1-0 από την Παραγουάη στην Ασουνσιόν κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, γεγονός που άφησε την Βραζιλία στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της CONMEBOL. Ο προπονητής της “Σελεσάο” αποφάσισε να ξεκινήσει την τριάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με τους Βινίσιους Τζούνιορ, Ροντρίγκο και Έντρικ στην επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη απέναντι σε μια στιβαρή αμυντική μονάδα.

Η σειρά των ανεπαρκών εμφανίσεων ανάγκασε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, και πρώην παίκτη των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Ριβάλντο να προτείνει να ανακληθούν στην εθνική ομάδα ο επιθετικός της Ατλέτικο Μινέιρο Χουλκ και ο αμυντικός της Φλουμινένσε Τιάγκο Σίλβα. Ο Χουλκ είχε εκπροσωπήσει για τελευταία φορά τη Βραζιλία το 2021, ενώ ο πρώην αμυντικός της Τσέλσι δεν έχει λάβει κλήση μετά την ήττα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από την Κροατία.

Σε συνέντευξή του στην Betfair, ο Ριβάλντο δήλωσε: «Απ’ ό,τι είδα στο παιχνίδι με την Παραγουάη, αν καλέσεις τον Χουλκ, ακόμα κι αν δεν είναι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι τεράστια βοήθεια σε αυτά τα προκριματικά. Ο Τιάγκο Σίλβα θα μπορούσε να επιστρέψει σε μια τέτοια ομάδα, για να μας βοηθήσει να προκριθούμε πιο εύκολα. Είναι μεγάλα ονόματα που θα ήταν καλά για τη δεδομένη στιγμή, μπορούν να αντέξουν την πίεση αυτών των αγώνων και την πίεση από τον Τύπο. Έχουμε πολλούς παίκτες που ξεχωρίζουν στο Brasileirão, οι οποίοι έχουν ήδη αγωνιστεί στην εθνική ομάδα. Ο Χουλκ θα έπαιζε πολύ καλά απέναντι σε αυτές τις ομάδες στα προκριματικά, βλέποντας πώς προπονείται και προετοιμάζεται, θα είχε μεγάλες πιθανότητες να επιστρέψει στην εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή».

Ο “Ρίμπο” ήταν εξαιρετικά επικριτικός για την απόδοση της Βραζιλίας απέναντι στην Παραγουάη και χαρακτήρισε την ομάδα ως «πολύ κακή ομάδα».

«Δεν είναι η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι και οι ποδοσφαιρόφιλοι», δήλωσε.

«Είναι μια πολύ κακή ομάδα. Η ομάδα περνάει πολύ περίπλοκες και δύσκολες στιγμές. Η ήττα από την Παραγουάη, η οποία έχει πολύ κατώτερη ομάδα από τη Βραζιλία, είναι λυπηρή και κάνει τον βραζιλιάνικο λαό να θυμώνει. Αλλά οι παίκτες πρέπει να συνεχίσουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγουν. Δεν υπάρχει επιστροφή. Πρέπει να σκεφτούμε τη Χιλή μακριά από την έδρα της, η οποία περνάει μια πολύ κακή στιγμή. Αν χάσουμε από τους Χιλιανούς, θα είναι ακόμα πιο περίπλοκο, γιατί πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα έπρεπε ήδη να είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι και συντονισμένοι. Σε αυτό το σημείο, οι άλλες ομάδες θα ανησυχούν ήδη για τη Βραζιλία».

Η Βραζιλία εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των άμεσων θέσεων πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα έξι πρώτα έθνη θα έχουν απευθείας εισιτήριο για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός, ενώ η έβδομη ομάδα θα πρέπει να κερδίσει την θέση της μέσω ενός πλέι οφ μεταξύ των ομοσπονδιών. Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές θα επιστρέψουν στη δράση τον επόμενο μήνα απέναντι στη Χιλή και το Περού στα επόμενα δύο προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button