Ελλάδα

Κολύμπησε από την Γαύδο στα Σφακιά για τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Το “Κολυμπώ 180˚ Νότια” δεν είναι κάποιος στίχος του Νίκου Καββαδία, αλλά ένα νέο “αστέρι”, που φωτίζει τον ουρανό των Χανίων, δίνοντας ελπίδα στα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Θεοδωράκη, παρουσιάζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ολοκληρωθεί κατασκευή μιας πισίνας σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο στα Κατσιφαριανά Χανίων το οποίο θα εξασφαλίσει στα παιδιά και σε άλλους Χανιώτες, την δυνατότητα αξιοπρεπούς φροντίδας και εξειδικευμένης παροχής υπηρεσιών.

Πρωταγωνιστής υψηλών στόχων ο Γιάννης Λεωνίδου, αθλητής ανοιχτής θαλάσσης, ξεκίνησε κολυμπώντας από το Σαρακήνικο της Γαύδου στις 5:30 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και έφτασε στην ακτή των Σφακίων γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Εξηγεί ότι «στόχος του εγχειρήματος ήταν να στρέψουμε το βλέμμα της κοινωνίας και να κερδίσουμε την στήριξή της». Η Εθελοντική Ομάδα Στήριξης του “ΣυνΑνθρώπου” απηύθυνε κάλεσμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η ειδικά διαμορφωμένη πισίνα του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ.

Αφορά 25 πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία έχουν βρεί φροντίδα και αγάπη στο Κ.Η.Φ.Α., όμως τα προβλήματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερα από πολλά και απαιτούνται όλα τα μέσα που μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Όσον αφορά τα είκοσι δύο ναυτικά μίλια τα οποία εξελίχθηκαν σε πάνω από 40 χλμ κολύμβησης ήταν κατόρθωμα ακόμη και για έναν αθλητή, με υπομονή, επιμονή και σκληρή προπόνηση. «Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να είναι ευνοϊκές, να έχουμε έναν καλό καρό, αλλά τα ρεύματα, υποθαλάσσια και επιφανειακά, είναι τόσο απρόβλεπτα που μπορεί να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο έως τον τερματισμό», όπως και συνέβη».

Επί δεκαπέντε και πλέον ώρες στο νερό, με συμμάχους εκείνους που τον ενθάρρυναν να συνεχίσει και τον καλό σκοπό. Χωρίς διακοπή για τροφοδοσία ακόμη και όταν χρειαζόταν να πιεί νερό ήταν μέσα στην θάλασσα, ακολουθώντας το αυστηρό πρωτόκολλο.

Όπως λέει ο κ. Λεωνίδου, «η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί και η πισίνα», την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα κινησιολογίας ή άλλα. Με τέτοιες δράσεις οι Χανιώτες γνωρίζουν ότι η κοινωνία τους έχει γερά θεμέλια.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button