Πολιτική

Κεραμέως: Οι Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ μπορούν να μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία

Οι Επαγγελματικές Σχολές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν καθοριστικά στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσία της στο «8ο Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ», που πραγματοποιείται στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των σχολών αυτών, που παρέχουν ειδικότητες όπως μαγειρική, πληροφορική και web development, επισημαίνοντας πως οι νέοι και οι νέες μπορούν να βρουν επαγγελματικές διεξόδους σε τομείς με μεγάλη ζήτηση. Εξήρε επίσης το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών που δημιουργούν στις σχολές, ενθαρρύνοντας το κοινό να τις εμπιστευτεί.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι το 80% των αποφοίτων των σχολών βρίσκουν εργασία εντός ενός έτους από την αποφοίτησή τους, υπογραμμίζοντας την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως επιλογής που οδηγεί σε απασχόληση και ευκαιρίες.

Η εκδήλωση «Open Day» παρέχει ενημέρωση για το δυικό σύστημα εκπαίδευσης των ΕΠΑΣ και Πειραματικών ΕΠΑΣ, καθώς και για την αρχική επαγγελματική κατάρτιση στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button