Οικονομία

Νέες ρυθμίσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων και αναβάθμιση συγκοινωνιών στο επίκεντρο της ΔΕΘ

Μια σημαντική διάταξη που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων μεταξύ γενικών φορέων της κυβέρνησης και Δήμων περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την ομιλία του στο Growthfund Agora στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, η μεταβίβαση ακινήτων θα γίνεται πλέον με απλή απόφαση, ενώ τόνισε πως η κτηματογράφηση της χώρας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, δίνοντας σαφή εικόνα της κυριότητας των ακινήτων για τους υποψήφιους επενδυτές.

Παράλληλα, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΤΕ, τόνισε την ανάγκη για επενδύσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανάπτυξη των ακινήτων με τουριστικό ενδιαφέρον. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι η ΕΤΑΔ προχωρά στη συστηματική καταγραφή και αξιοποίηση των 36.000 ακινήτων της εταιρείας, ξεκινώντας από εμβληματικά ακίνητα όπως το Κυβερνείο και το Tae Kwon Do.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, μίλησε για την ανάγκη αφουγκρασμού της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, ενώ ο Στέφανος Αγιάσογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, αναφέρθηκε στην ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης με νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε την ολοκλήρωση των έργων του μετρό και των συγκοινωνιακών υποδομών, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τον χάρτη των μετακινήσεων στην πόλη.

Οι τοποθετήσεις υπογράμμισαν τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button