Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματικές εκλογές: Γκρίνια για το μητρώο

Και οι επτά υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κάνουν τις περιοδείες τοςυ ανά την Ελλάδα, μιλούν με τον κόσμο, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

Δόθηκε οριστική λύση στο θέμα του μητρώου και στο αίτημα των υποψηφίων να το λάβουν στα χέρια τους. Δηλαδή, σε ό,τι έχει να κάνει με τα διαδικαστικά, η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε ότι τις εκλογές θα αναλάβει η ίδια εταιρεία με το 2021 (OTS), ενώ το μητρώο δόθηκε σε όλους τους υποψηφίους.

Σύμφωνα όμως με ΤΑ ΝΕΑ υπάρχουν γκρίνιες σχετικά με το μητρώο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «έδωσαν το μητρώο του ΠΑΣΟΚ στα επιτελεία των υπόλοιπων υποψηφίων προέδρων από την ΕΔΕΚΑΠ για να κάνουν τη δουλειά τους, όμως αυτό που παρέλαβαν δεν ήταν το αναμενόμενο, μαθαίνω. Κάτι στοιχεία έλειπαν, είπαν, τους φάνηκε ψιλομισό – ένας εκ των υποψηφίων, μάλιστα, έστειλε και σχετική επιστολή στην επιτροπή με τα παράπονά του. Θα πάρουν όμως καινούργιο; Δεν θα πάρουν. Κι αυτό δόθηκε με μια άτυπη «συμφωνία κυρίων», καθώς μέχρι τη συγκέντρωση των υπογραφών και την ανακήρυξή τους οι επτά δεν είναι επισήμως υποψήφιοι, αλλά μόνο εν δυνάμει, καθώς το μόνο που έχουν δηλώσει είναι η πρόθεσή τους».

Για να προσθέσει η εφημερίδα παρακάτω: «Δεν είναι όμως μόνο ο ένας υποψήφιος που εγείρει παράπονα ούτε είναι ένα το διαδικαστικό που σηκώνει σκόνη. Τρία μέλη της ΕΔΕΚΑΠ (της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που πρόσκεινται σε άλλον υποψήφιο), έστειλαν επιστολή στα υπόλοιπα μέλη και στον γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, ζητώντας να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το μητρώο να δοθεί με όλα του τα στοιχεία, να σχεδιαστεί μία εκλογική διαδικασία με πάνω από 1.100 σημεία διαπίστευσης, καθώς και να προβάλλονται στην ιστοσελίδα, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος οι δράσεις όλων των υποψηφίων προέδρων και όχι μόνο οι περιοδείες του νυν προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Κι έχουμε ακόμα Αύγουστο».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button