Κόσμος

ABC News: Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία είπε στον Μπαίντεν να αποσυρθεί

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, ανέφερε χθες Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγή του.

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές με καλές διασυνδέσεις στους Δημοκρατικούς, η υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν από εκλεγμένους ηγέτες του κόμματος καταρρέει. Όπως δήλωσε την Τετάρτη ένα άτομο που υπερασπίζεται δημόσια τον Μπάιντεν μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, «ο Μπάιντεν θα δει σύντομα να γκρεμίζεται ολόκληρος ο πύργος από τραπουλόχαρτα».

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, φέρεται επίσης να εξέφρασε την ίδια θέση απευθείας στον πρόεδρο Μπάιντεν, κατά το δίκτυο.

Διάψευση από τους εκπροσώπους

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία», εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», προσθέτοντας πως ο γερουσιαστής «μετέφερε της απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος του Τζέφρις δήλωσε στο ABC News: «Η επιστολή που έστειλε ο ηγέτης Χακίμ Τζέφρις στους Δημοκρατικούς συναδέλφους του στη Βουλή των Αντιπροσώπων μιλάει από μόνη της. Ήταν μια ιδιωτική συζήτηση που θα παραμείνει ιδιωτική».

Σε αυτή την επιστολή, με ημερομηνία 12 Ιουλίου, ο Τζέφρις είπε στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων: «Στη συνομιλία μου με τον πρόεδρο Μπάιντεν, εξέφρασα άμεσα όλο το εύρος της διορατικότητας, των ειλικρινών προοπτικών και των συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός που μοιράστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τον πρόσφατο χρόνο που περάσαμε μαζί».

Ο Τζέφρις στην επιστολή δεν ανέφερε αν προέτρεψε τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα ή να παραμείνει.

«Ο πρόεδρος είπε και στους δύο ηγέτες ότι είναι ο υποψήφιος του κόμματος, ότι σχεδιάζει να κερδίσει και ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί και με τους δύο για να περάσει την ατζέντα των 100 ημερών του για να βοηθήσει τις εργαζόμενες οικογένειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να έχει ισχυρή υποστήριξη από ορισμένα σημαίνοντα και ισχυρά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Μαύρων του Κογκρέσου και προοδευτικών ηγετών, όπως ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ και η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από τη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα χθες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button