Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB για την «κούρσα» της ηγεσίας

Οι τάσεις τη MRB αποτυπώνουν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52,4%) πιστεύει πως πρέπει να γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είτε για να εκλεγεί νέος πρόεδρος είτε για να παραμείνει η παρούσα ηγεσία. Αντίθετα, μόνο το 30,3% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει.

Η έρευνα κατέγραψε την πιθανότητα ψήφου προς τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά και όχι πρόθεση ψήφου. Ως προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του Χάρη Δούκα (28% και 27,1% αντίστοιχα) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί σε κοντινή απόσταση, τρίτος με 19% και ο Μιχάλης Κατρίνης τέταρτος με 7%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν ξεκίνησε η συλλογή συνεντεύξεων της μέτρησης είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα τέσσερις από τους επτά. (Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης).

Λόγω της ρευστότητας που υπάρχει ως προς την τελική σύνθεση της λίστας των υποψηφίων και της χρονικής απόστασης από τις εκλογές, η έρευνα κατέγραψε την πιθανότητα ψήφου προς τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά και όχι πρόθεση ψήφου.

mrb pasok 110724

screenshot 5

taseis mrb pasok 3.jpg

Όσον αφορά την συμμετοχή στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, το 77% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν ενδιαφέρεται να ψηφίσει για νέο πρόεδρο. Ως προς τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος ξεχωριστά, το 75,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 24%.

mrb2 110724

Το 47,5% πιστεύει πως τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς θα πρέπει να συνεργαστούν για να διεκδικήσουν τη νίκη απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, από την αριστερά έως το κέντρο, υποστηρίζει την συνεργασία των συγκεκριμένων κομμάτων.

mrb3 pasok 110724

mrb4 pasok 110724

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button